- Hozzvalk:
A tszthoz 50 dkg finomliszt 20 dkg kristlycukor 2 dl tejfl 1 egsz tojs + 1 tojssrgja 1 teskanl stõpor csipetnyi s
A tltelkhez 1 kg cseresznye 5 dkg darlt di 15 dkg kristlycukor 2 evõkanl zsemlemorzsa a tetejre 1 tojs
- Elkszts:
A lisztbe beleszrjuk a stõport s az sszes hozzvalt gyorsan sszegyrjuk, majd sima tsztv dolgozzuk. Egy nagyobb s egy kisebb cipt formlunk belõle, s kt-hrom rn keresztl hûtõszekrnyben pihentetjk. A cseresznyt kimagozzuk. A nagyobbik cipt kinyjtjuk, s a tepsit kibleljk vele. Rszrjuk a dival elkevert zsemlemorzst, majd rtertjk a cseresznyt. Erre cukrot szrunk s a msik fl kinyjtott tsztval befedjk. Kicsit rnyomkodjuk a gymlcsre, majd egy felvert tojssal megkenjk a tetejt. Villval megszurkljuk s elõmelegtett, forr stõbe tve 10 percig kzepes lngon stjk, ezutn a lngot mrskeljk s aranybarnra stjk.
Csak teljes kihûlse utn vgjuk kockkra. A tetejt porcukorral elkevert darlt dival meghinthetjk. |