Alma mzkregben |
Hozzvalk: |
1/2 dl aprra vgott datolya, 1/2 dl mz, 2 evkanl durvra darlt (pekn/hikori) di, 2 teskanl reszelt citromhj, 1 dl Graham kenyrmorzsa (vagy zsemlemorzsa), 1 teskanl fahj, 6 db kzepes, savanyks alma, 1 dl olvasztott vaj, 2 dl mz. |
Elkszts: |
Vegyk a fl deci mzet elszr, ehhez keverjk a datolyt, a dit s a citromhjat. Keverjk ssze a morzst s a fahjat is. Frjuk ki a maghzat az almkbl, majd mindegyik alma fels harmadt hmozzuk meg. Tegyk ket egy megfelel mret (kb. 25x15x5 cm-es) tzll tlba. A datolys tltelket tltsk a maghzak helyre, majd a maradk vajat s a mzet kanalazzuk az almkra. 200 C-os stben sssk ket kb. 30 percig (vagy amg meg nem puhulnak - ezt a beljk szrt vkony kssel vagy tvel ellenrizhetjk). |
A sts sorn 8-10 percenknt ntzgessk az almkat a tl aljn sszegylt olvadt mzzel. Forrn tlaljuk. | |